Help mee voor een hartveilige Achtse Barrier

Als iemand een hartstilstand krijgt worden de overlevingskansen enorm vergroot als er tijdig hulp wordt geboden met een AED (Automatische Externe Defibrillator). Een buurtbewoner die kan reanimeren en daarbij ook nog de beschikking heeft over een AED, kan dus, nog voordat de ambulance arriveert, van levensreddend belang zijn.

Het idee is ontstaan om binnen de Achtse Barrier een team van burgerhulpverleners op te zetten die binnen de cruciale tijd van zes minuten een reanimatie kunnen starten met behulp van een AED. Deze vrijwilligers kunnen via het alarmeringssysteem HartslagNu worden opgeroepen.

Daarnaast is het van belang dat er voldoende AED’s in de wijk, liefst 24 uur per dag, beschikbaar zijn. Momenteel beschikt Achtse Barrier Hartveilig over 5 AED’s die verspreid over de wijk op vrij bereikbare plaatsen zijn opgehangen.

Het aantal vrijwilligers in onze wijk dat zich heeft aangemeld bij de landelijke alarmcentrale HartslagNu is momenteel meer dan 210. Zij zijn zich bewust van het belang van een snelle reanimatie.

Volg ook een reanimatiecursus en meld je aan bij HartslagNu

Voor iedereen!

Iedereen kan leren reanimeren en een AED leren bedienen!

Als je nog geen erkende reanimatiecursus hebt gevolgd, kun je deze via ons volgen.

Kun je al reanimeren?

Meld je dan aan bij het alarmeringssysteem HartslagNu via de onderstaande knop.