Cursussen

Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. En dat is helemaal niet moeilijk. Reanimeren en het gebruik van de AED is eenvoudig te leren in een paar uurtjes

Cursus Reanimatie en AED bediening

Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus leer je in 2 avonden van 2 uur een hartstilstand herkennen, hartmassage toepassen en mond-op-mond beademing geven. Ook leer je de Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruiken.

lesboekafbeeldingWanneer je een cursus met goed gevolg hebt afgerond ontvang je een erkend certificaat. Dit certificaat is in principe 2 jaar geldig. Reanimeren is echter geen dagelijkse bezigheid. Daarom wordt algemeen geadviseerd om minimaal één keer per jaar een herhalingscursus te volgen.

Achtse Barrier Hartveilig biedt beginners- en herhalingscursussen aan voor inwoners van de Achtse Barrier.

De kosten voor een volledige reanimatiecursus bedragen € 50,-
De meeste zorgverzekeraars vergoeden (een groot deel van) de kosten van een reanimatiecursus.
Vrijwilligers uit Achtse Barrier die zijn aangemeld bij de landelijke Alarmcentrale HartslagNu krijgen de cursus gratis aangeboden.

Je kunt via de pagina Beginnerscursussen de ingeplande cursusdata bekijken en eventueel inschrijven voor een beginnerscursus.

 Herhalingscursussen

Om jouw kennis op peil te houden kun je via Achtse Barrier Hartveilig ook herhalingscursussen volgen. Wij adviseren om jaarlijks een opfriscursus te volgen, zeker als je langere tijd geen reanimatie hebt gedaan. Het is immers belangrijk dat je in een stressmoment snel kunt handelen, als op de automatische piloot.

Je kunt via de pagina Herhalingscursussen de ingeplande cursusdata bekijken en eventueel inschrijven voor een herhalingscursus.

 

reanimatie

Klik hieronder voor de reeds geplande cursusdata

Beginnerscursussen

Herhalingscursussen