Nieuws

Zorg ervoor dat je ook in 2024 oproepbaar blijft voor reanimaties!
Als je zelf een herhalingscursus hebt gevolgd zorg er dan voor dat je de cursusdatum invoert in het systeem van HartslagNu.
Is het langer dan een jaar geleden dat je een herhalingscursus hebt gevolgd geef je dan op voor een herhalingscursus. Stichting AB Hartveilig verzorgt herhalingscursussen in wijkcentrum De Mortel en voor vrijwilligers van Achtse Barrier Hartveilig zijn deze cursusavonden gratis toegankelijk.

Er zijn weer herhalingscursussen gepland in februari en maart 2024

Kijk voor de cursusdata bij Herhalingscursussen en geef je op!

De opleidingsactie van de Hartstichting, die afgelopen 1 juli werd gehouden in het PSV-stadion, waarbij een gratis cursus Reanimatie en AED-bediening werd aangeboden aan bewoners van Eindhoven, heeft in de Achtse Barrier tot nu toe 52 nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Een prachtig resultaat, waarmee het aantal vrijwilligers meteen ruim boven 200 uitkomt. Dat betekent dat op elke 60 inwoners er een vrijwilliger klaarstaat om in een noodgeval te reanimeren! Daarmee komt een veilige 6-minutenzone in onze wijk weer een stapje dichterbij. Wij zijn alle vrijwilligers erkentelijk voor hun inzet voor de wijk en haar bewoners!

Vanaf nu staan onze cursussen vermeld op de website en kunnen deelnemers zich online aanmelden. Ook staat aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog voor een bepaalde cursus zijn. We hebben getracht om op verschillende dagen cursussen in te roosteren, zodat deelnemers een geschikte avond kunnen kiezen. Al onze cursussen worden gegeven door cursusleiders die zijn gekwalificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Ze worden gegeven in Wijkcentrum De Mortel in Eindhoven en zijn voor actieve burgerhulpverleners uit Achtse Barrier gratis toegankelijk.