Nieuws

Tot nu toe werkten er twee alarmcentrales in Nederland voor het oproepen van BurgerHulpVerleners (bhv'ers) bij hartfalen. Dat was voor velen verwarrend. Beide centrales, HartslagNu en HartVeiligWonen, gaan nu gefuseerd verder onder de naam HartslagNu.

Alle accounts van bhv'ers bij beide centrales zijn gekopieerd naar de nieuwe centrale. Alle vrijwilligers hebben daarvan bericht gekregen via een mailtje. Gefaseerd worden nu ook alle meldkamers in Nederland aangesloten op de nieuwe alarmcentrale.

Belangrijk: activeer je nieuwe account
Om gealarmeerd te blijven worden, voor reanimaties bij jou in de buurt, is het nodig dat je je account activeert en compleet maakt. Pas nadat je je account hebt geactiveerd en compleet hebt gemaakt kunnen jij of jouw AED's opgeroepen worden bij een hartstilstand in jouw buurt. De link voor het activeren vind je in de e-mail die je hebt ontvangen.
Houd de komende periode je oude account nog wel actief bij HartslagNu, want pas nadat de meldkamer in jouw buurt is overgezet, word je gealarmeerd via het nieuwe systeem. Je wordt door HartslagNu geïnformeerd als je oude account is verwijderd.
 
Nieuw alarmeringsnummer
Het telefoonnummer waarmee je gealarmeerd wordt is vanaf nu: 06-42500512. Sla dit nummer met een afwijkende ringtone op, zodat je de reanimatiemeldingen herkent. Je ontvangt oproepen binnen een straal (hemelsbreed) van 750 meter vanaf het adres dat je het opgegeven. Op de pagina 'mijn profiel' kun je maximaal twee adressen invoeren, op deze adressen word je standaard gealarmeerd via de SMS. 

Download de nieuwe app
Wil je op basis van je GPS-locatie gealarmeerd worden dus waar je ook bent? Download dan de nieuwe app van HartslagNu, via onderstaande link. Het is belangrijk dat je de app op de achtergrond actief houdt, zodat we je locatie kunnen blijven bepalen. De app blijft actief als je deze niet wegveegt via de homebutton op je telefoon. 

Download de app: 
voor Apple: https://itunes.apple.com/nl/app/hartslagnu-nieuw/id1403847544?l=en&mt=8
voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stanglobal.hartslagnu